Kom binnen!
 
De onofficiële site van de Speelboerderij.
Nieuwtjes en weetjes, van alles zit erbij.
Graag meekakelen als je hier bent langsgeweest,
en natuurlijk tot ziens op
Het Buitenbeest!
Groetjes,
 

Marianne
(vrijwilliger, web-bep)

Speelboerderij
Het Buitenbeest

*
Boerderij:
Voorweg 93
2715 NG Zoetermeer
079-3520624

Open:
elke dag
van 10.00 - 17.00 uur
(tenzij anders vermeld)
1 januari gesloten.


*
Speeleiland:
Belvederebos 270
2715 VP Zoetermeer
079-3469525

Open:
dinsdag t/m vrijdag
van 9.30 - 17.30;
zaterdag en zondag
van 10.00 - 17.00;
tijdens de schoolvakanties
maandag t/m zondag
van 10.00 - 17.00 uur. 
 

 

 

 Fileleed en plunje-balen

 

 

 

 

 

Een warm onthaal - niet alleen voor de Speelboerderij-hulptroepen, maar ook voor het deeg, de uien, de tomaten, de kaas en meer. Die laatste eindigden, gezamenlijk op een plankje, in de nieuwe pizzaoven, waar Ger, wie het steeds heter onder de voeten werd, maar die niet versaagde, ons allemaal voorzag van onze eigen gecomponeerde pizza: de kers op de vrijwilligersavond van vorige week vrijdag.


Daar lagen ze, keurig op volgorde, waar alleen door Tije aan getornd mocht worden in verband met treinvertrektijden. De rest moest keurig op zijn of haar beurt wachten, en zich de eigen compositie goed inprenten om verwarring te voorkomen - wat dus inderdaad voorkwam.


Verwarring ook even voor Tije, die een déja vu had omtrent zijn vakantiebagage/plunjebaal. Lachen geblazen voor de rest natuurlijk.

Ondanks de pizza-file werd het een geslaagde avond, met veel gezelligheid, bijgebabbel en meer dan genoeg genoeg natjes en droogjes, waarvan veel uit eigen tuin.


Het was weer een leuke avond, met dank aan de organisatoren en vóórwerkers, en onze hete bliksem Ger: Bravo!

Reacties

Tije op 01-07-2016 22:35
Was prima georganiseerd. Bovendien erg lekker. M'n bagage heeft het overleefd. Daar maak ik in schitterend Noorwegen weer eens goed gebruik van.
nicole! op 08-07-2016 14:58

Was een geslaagde avond!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Het Buitenbeest Journaal/filmpje
Het Buitenbeest Journaal is verhuisd naar het archief (oktober 2007) onder de log Waar we mee bezig waren en waarom, van 29 oktober.
Voor de Buitenbeesters: de dvd is te leen, vraag bij het kantoortje.
 
De moeite waard
 
 
 
... en een pootje van
(Lief en tam rammetje)
((berichtje geplaatst 22-8-2012))
 
 
Waarom deze rubriek?
 
Ieder jaar krijgen we op Het Buitenbeest een paar honderd nieuwe dieren binnen. Veel worden er gebracht als afstandsdier, omdat de baasjes niet meer voor ze kunnen of willen zorgen, om wat voor reden dan ook. Maar ook worden er veel dieren gebracht door de dierenambulance, omdat ze ergens zwervend door de stad zijn gevonden op zoek naar eten en onderdak. We hebben zelfs ooit een konijn binnengekregen dat gevonden is in een lift! Die kan toch nooit uit iemands broekzak zijn gevallen?!?Sommige dieren worden hier zomaar over het hek gezet, voor de eerlijke vinder.
 
Al deze afstandsdieren krijgen op de boerderij een tijdelijk thuis. Er wordt gezorgd voor een onderkomen, voer, water en af en toe een knuffel. Je kunt je voorstellen dat dit geen ideale situatie is. Zo'n dier heeft er niet om gevraagd om de rest van zijn of haar leven te slijten in de konijnenflat. En natuurlijk krijgen we op deze manier ook met ruimtegebrek te kampen.
Daarom maken we ons sterk om deze dieren (meestal konijnen en cavia's) een nieuw thuis te geven. Wie gunt ze niet een lief baasje dat goed voor ze zorgt?
 
Met deze rubriek wil ik een lans breken voor deze afstandsdieren.Zelf heb ik alleen maar afstandskonijnen (gehad), en ik moet zeggen, ik heb er geen spijt van. Zelfs een paar over het hek gegooide kippen hebben nog een aantal goeie jaren gehad in de kippenren in ons stadstuintje. Regelmatig zal ik op deze plek een dier voorstellen dat graag een nieuw baasje zou krijgen.
 
Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dieren die in dezelfde situatie zitten, en die je misschien meer aanspreken.
Kom maar eens langs in het gangetje, misschien zit je nieuwe knuffeldier er wel bij!
Maar pas op: bezint eer gij begint!
 
P.S. Er zijn ook (tweedehands) hokken en kooien te koop.
P.S.2 We vragen een vergoeding wanneer je een dier komt afhalen.
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl