Kom binnen!
 
De onofficiële site van de Speelboerderij.
Nieuwtjes en weetjes, van alles zit erbij.
Graag meekakelen als je hier bent langsgeweest,
en natuurlijk tot ziens op
Het Buitenbeest!
Groetjes,
 

Marianne
(vrijwilliger, web-bep)

Speelboerderij
Het Buitenbeest

*
Boerderij:
Voorweg 93
2715 NG Zoetermeer
079-3520624

Open:
elke dag
van 10.00 - 17.00 uur
(tenzij anders vermeld)
1 januari gesloten.


*
Speeleiland:
Belvederebos 270
2715 VP Zoetermeer
079-3469525

Open:
dinsdag t/m vrijdag
van 9.30 - 17.30;
zaterdag en zondag
van 10.00 - 17.00;
tijdens de schoolvakanties
maandag t/m zondag
van 10.00 - 17.00 uur. 
 

 

 

 Een wollig warme zondag

 

 

 

 

 

 

Het hád natuurlijk een stuk drukker kunnen zijn - het was minder druk dan afgelopen jaren, maar ingewijden weten dat aan het warme weer, én aan het feit dat er vorige week ook al een demo schapen scheren was in het Westerpark.


Maar daar trokken Vincent en Michel zich niks van aan: er werd geschoren, en wel heel professioneel, ondanks de warmte, waar zíj zéker last van hadden. De dames schaap zullen zich uiteindelijk ook een stuk lekkerder gevoeld hebben zonder hun warme wollen winterjas, maar er zaten ook een paar drama-queens tussen, die er echt geen zin in leken te hebben.


Ook de kraampjes op het erf hadden het het rustig, hoewel op gegeven moment toch wel meer bezoekers hun weg vonden naar onze boerderij.


Bij de viltkraam was het gezellig druk, én nat, en ook het wol kaarden trok nijvere bijdehandjes.


Er werd geknutseld bij de vleermuizentafel, en natuurlijk hoorde ook het cavia-knuffelen bij een dagje Buitenbeest.


Monique deed haar best aan haar weefgetouw, lekker in de schaduw onder de bomen, haar kunstwerkjes uitgestald op de tafel naast haar.


En de rest van de kraammannen en -vrouwen  ;) genoot gewoon van het warme weer, onder het genot van een ijsje of een drankje, waar Bobbie regelmatig mee rondging.


Dit was toch wel een heel stuk beter dan die echte Hollandse natte zondagen, waar we het de laatste tijd zo vaak mee moesten doen.


Een goed begin van de zomer, en nu... houwe zo!


Reacties

Tije op 07-06-2016 11:01

Je hebt er weer een fraai verslag van gemaakt....

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Het Buitenbeest Journaal/filmpje
Het Buitenbeest Journaal is verhuisd naar het archief (oktober 2007) onder de log Waar we mee bezig waren en waarom, van 29 oktober.
Voor de Buitenbeesters: de dvd is te leen, vraag bij het kantoortje.
 
De moeite waard
 
 
 
... en een pootje van
(Lief en tam rammetje)
((berichtje geplaatst 22-8-2012))
 
 
Waarom deze rubriek?
 
Ieder jaar krijgen we op Het Buitenbeest een paar honderd nieuwe dieren binnen. Veel worden er gebracht als afstandsdier, omdat de baasjes niet meer voor ze kunnen of willen zorgen, om wat voor reden dan ook. Maar ook worden er veel dieren gebracht door de dierenambulance, omdat ze ergens zwervend door de stad zijn gevonden op zoek naar eten en onderdak. We hebben zelfs ooit een konijn binnengekregen dat gevonden is in een lift! Die kan toch nooit uit iemands broekzak zijn gevallen?!?Sommige dieren worden hier zomaar over het hek gezet, voor de eerlijke vinder.
 
Al deze afstandsdieren krijgen op de boerderij een tijdelijk thuis. Er wordt gezorgd voor een onderkomen, voer, water en af en toe een knuffel. Je kunt je voorstellen dat dit geen ideale situatie is. Zo'n dier heeft er niet om gevraagd om de rest van zijn of haar leven te slijten in de konijnenflat. En natuurlijk krijgen we op deze manier ook met ruimtegebrek te kampen.
Daarom maken we ons sterk om deze dieren (meestal konijnen en cavia's) een nieuw thuis te geven. Wie gunt ze niet een lief baasje dat goed voor ze zorgt?
 
Met deze rubriek wil ik een lans breken voor deze afstandsdieren.Zelf heb ik alleen maar afstandskonijnen (gehad), en ik moet zeggen, ik heb er geen spijt van. Zelfs een paar over het hek gegooide kippen hebben nog een aantal goeie jaren gehad in de kippenren in ons stadstuintje. Regelmatig zal ik op deze plek een dier voorstellen dat graag een nieuw baasje zou krijgen.
 
Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dieren die in dezelfde situatie zitten, en die je misschien meer aanspreken.
Kom maar eens langs in het gangetje, misschien zit je nieuwe knuffeldier er wel bij!
Maar pas op: bezint eer gij begint!
 
P.S. Er zijn ook (tweedehands) hokken en kooien te koop.
P.S.2 We vragen een vergoeding wanneer je een dier komt afhalen.
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl