Kom binnen!
 
De onofficiële site van de Speelboerderij.
Nieuwtjes en weetjes, van alles zit erbij.
Graag meekakelen als je hier bent langsgeweest,
en natuurlijk tot ziens op
Het Buitenbeest!
Groetjes,
 

Marianne
(vrijwilliger, web-bep)

Speelboerderij
Het Buitenbeest

*
Boerderij:
Voorweg 93
2715 NG Zoetermeer
079-3520624

Open:
elke dag
van 10.00 - 17.00 uur
(tenzij anders vermeld)
1 januari gesloten.


*
Speeleiland:
Belvederebos 270
2715 VP Zoetermeer
079-3469525

Open:
dinsdag t/m vrijdag
van 9.30 - 17.30;
zaterdag en zondag
van 10.00 - 17.00;
tijdens de schoolvakanties
maandag t/m zondag
van 10.00 - 17.00 uur. 
 

 

 

 Konijnenkeuring 2016

 

 

 

 

 

 

Op donderdagavond 26 mei (tussen 19.00 en 21.00 uur) en zaterdagmiddag 28 mei (tussen 13.00 en 16.00 uur) houden we op Speelboerderij het Buitenbeest weer de jaarlijkse  'konijnenkeuring'. Tijdens deze dagen worden konijnenbezitters in de gelegenheid gesteld om (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief te laten vaccineren tegen Myxomatose en VHD1. Een dierenarts van Dierenartsenpraktijk Zoetermeer verzorgt de vaccinaties waarvan de kosten  € 30,00  per konijn bedragen. Het vaccin beschermt het konijn een heel jaar.


Is het konijn al gevaccineerd tegen Myxomatose en VHD1, dan kan er een afspraak worden gemaakt voor een vaccinatie tegen VHD2. De kosten van deze vaccinatie (incl. een herhalingsvaccinatie) bedraagt ook 30 euro.


Een vaccinatie tegen Myxomatose/VHD1 mag helaas nooit tegelijkertijd met een vaccinatie tegen VHD2 gegeven worden.

 

Tevens bestaat de mogelijkheid het konijn gratis te laten controleren op conditie, vacht en nagels. De controle wordt uitgevoerd door dierverzorgers van het Buitenbeest. Indien nodig ontvangt men een voedingsadvies voor het konijn of worden de nageltjes geknipt. Heeft het konijn last van olifantstanden, dan bestaat de mogelijkheid deze in te laten korten.

Na afloop wordt een gezondheidscertificaat afgegeven. De eigenaar krijgt een zakje biologisch voer voor het konijn mee en kinderen krijgen een konijnenkleurplaat.

 

Voor mensen die hun konijn willen laten logeren op het Buitenbeest zijn vaccinaties tegen Myxomatose en VHD1 verplicht. Tegen VHD2 gewenst.

 

Heb je interesse je konijn te laten vaccineren ? Dan kun je dagelijks tussen 14.00 en 16.00 uur een afspraak maken. Dit om lange wachttijden te voorkomen.


Het telefoonnummer van Speelboerderij het Buitenbeest is: 079 3520624

 
Reacties

Tije op 05-05-2016 11:40

De eerste meldingen zijn al binnen.

Sus op 23-05-2016 10:11

Hoop dat het druk wordt 🐰🐰🐰🐰🐰🐰💩💩💩💩💩💩💩💩

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Categorieën
Het Buitenbeest Journaal/filmpje
Het Buitenbeest Journaal is verhuisd naar het archief (oktober 2007) onder de log Waar we mee bezig waren en waarom, van 29 oktober.
Voor de Buitenbeesters: de dvd is te leen, vraag bij het kantoortje.
 
De moeite waard
 
 
 
... en een pootje van
(Lief en tam rammetje)
((berichtje geplaatst 22-8-2012))
 
 
Waarom deze rubriek?
 
Ieder jaar krijgen we op Het Buitenbeest een paar honderd nieuwe dieren binnen. Veel worden er gebracht als afstandsdier, omdat de baasjes niet meer voor ze kunnen of willen zorgen, om wat voor reden dan ook. Maar ook worden er veel dieren gebracht door de dierenambulance, omdat ze ergens zwervend door de stad zijn gevonden op zoek naar eten en onderdak. We hebben zelfs ooit een konijn binnengekregen dat gevonden is in een lift! Die kan toch nooit uit iemands broekzak zijn gevallen?!?Sommige dieren worden hier zomaar over het hek gezet, voor de eerlijke vinder.
 
Al deze afstandsdieren krijgen op de boerderij een tijdelijk thuis. Er wordt gezorgd voor een onderkomen, voer, water en af en toe een knuffel. Je kunt je voorstellen dat dit geen ideale situatie is. Zo'n dier heeft er niet om gevraagd om de rest van zijn of haar leven te slijten in de konijnenflat. En natuurlijk krijgen we op deze manier ook met ruimtegebrek te kampen.
Daarom maken we ons sterk om deze dieren (meestal konijnen en cavia's) een nieuw thuis te geven. Wie gunt ze niet een lief baasje dat goed voor ze zorgt?
 
Met deze rubriek wil ik een lans breken voor deze afstandsdieren.Zelf heb ik alleen maar afstandskonijnen (gehad), en ik moet zeggen, ik heb er geen spijt van. Zelfs een paar over het hek gegooide kippen hebben nog een aantal goeie jaren gehad in de kippenren in ons stadstuintje. Regelmatig zal ik op deze plek een dier voorstellen dat graag een nieuw baasje zou krijgen.
 
Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dieren die in dezelfde situatie zitten, en die je misschien meer aanspreken.
Kom maar eens langs in het gangetje, misschien zit je nieuwe knuffeldier er wel bij!
Maar pas op: bezint eer gij begint!
 
P.S. Er zijn ook (tweedehands) hokken en kooien te koop.
P.S.2 We vragen een vergoeding wanneer je een dier komt afhalen.
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl