Kom binnen!
 
De onofficiële site van de Speelboerderij.
Nieuwtjes en weetjes, van alles zit erbij.
Graag meekakelen als je hier bent langsgeweest,
en natuurlijk tot ziens op
Het Buitenbeest!
Groetjes,
 

Marianne
(vrijwilliger, web-bep)

Speelboerderij
Het Buitenbeest

*
Boerderij:
Voorweg 93
2715 NG Zoetermeer
079-3520624

Open:
elke dag
van 10.00 - 17.00 uur
(tenzij anders vermeld)
1 januari gesloten.


*
Speeleiland:
Belvederebos 270
2715 VP Zoetermeer
079-3469525

Open:
dinsdag t/m vrijdag
van 9.30 - 17.30;
zaterdag en zondag
van 10.00 - 17.00;
tijdens de schoolvakanties
maandag t/m zondag
van 10.00 - 17.00 uur. 
 

 

 

 Konijnen

 

 

 

 

 

 

Op de boerderij kun je heel veel verschillende konijnen zien. Raskonijnen, maar ook 'asbakjes'.


Veel konijnen zijn afstandsdieren; zij verblijven hier omdat hun baasje niet meer voor ze kon zorgen, of omdat ze gevonden zijn, en hierheen zijn gebracht door de dierenambulance.

 

De konijnen in de konijnensilo kun je knuffelen. Daar vind je grote rassen, zoals Vlaamse reuzen en Franse hangoorkonijnen. Natuurlijk gaan we niet met te veel kinderen de silo in, en we mogen ze knuffelen, maar niet optillen.Konijnenkeuring


Ieder voorjaar, in april of mei, houden we op het Buitenbeest de zgn. konijnenkeuring.

 

Dan kun je met je konijn op de boerderij terecht, waar de dierenarts klaarzit om je konijn zijn of haar prik te geven tegen Myxomatose en VHD. De kosten (2014) bedragen 30€ per konijn, maar dan is het beestje ook een heel jaar i.p.v. 5 à 6 maanden beschermd tegen deze gevaarlijke en meestal dodelijke aandoeningen.

 

Ook worden de vacht, de nagels en de conditie van je knuffel gecontroleerd door medewerkers van de boerderij, en je kunt desgewenst een voedingsadvies krijgen. Nageltjes en (olifants)tanden worden zo nodig geknipt, en ook het zakje biologisch konijnenvoer en een konijnenkleurplaat voor de kinderen worden niet vergeten. Natuurlijk krijg je ook een gezondheidscertificaat mee.

 

Het is wel belangrijk om van tevoren een afspraak te maken als je langskomt, en met hoeveel konijnen; dit in verband met de te bestellen hoeveelheid entstof. Zonder afspraak kun je niet terecht voor de prik.

 

Wil je je konijn(en) op het Buitenbeest laten logeren als je op vakantie gaat, dan is deze enting verplicht.


 
Categorie├źn
Het Buitenbeest Journaal/filmpje
Het Buitenbeest Journaal is verhuisd naar het archief (oktober 2007) onder de log Waar we mee bezig waren en waarom, van 29 oktober.
Voor de Buitenbeesters: de dvd is te leen, vraag bij het kantoortje.
 
De moeite waard
 
 
 
... en een pootje van
(Lief en tam rammetje)
((berichtje geplaatst 22-8-2012))
 
 
Waarom deze rubriek?
 
Ieder jaar krijgen we op Het Buitenbeest een paar honderd nieuwe dieren binnen. Veel worden er gebracht als afstandsdier, omdat de baasjes niet meer voor ze kunnen of willen zorgen, om wat voor reden dan ook. Maar ook worden er veel dieren gebracht door de dierenambulance, omdat ze ergens zwervend door de stad zijn gevonden op zoek naar eten en onderdak. We hebben zelfs ooit een konijn binnengekregen dat gevonden is in een lift! Die kan toch nooit uit iemands broekzak zijn gevallen?!?Sommige dieren worden hier zomaar over het hek gezet, voor de eerlijke vinder.
 
Al deze afstandsdieren krijgen op de boerderij een tijdelijk thuis. Er wordt gezorgd voor een onderkomen, voer, water en af en toe een knuffel. Je kunt je voorstellen dat dit geen ideale situatie is. Zo'n dier heeft er niet om gevraagd om de rest van zijn of haar leven te slijten in de konijnenflat. En natuurlijk krijgen we op deze manier ook met ruimtegebrek te kampen.
Daarom maken we ons sterk om deze dieren (meestal konijnen en cavia's) een nieuw thuis te geven. Wie gunt ze niet een lief baasje dat goed voor ze zorgt?
 
Met deze rubriek wil ik een lans breken voor deze afstandsdieren.Zelf heb ik alleen maar afstandskonijnen (gehad), en ik moet zeggen, ik heb er geen spijt van. Zelfs een paar over het hek gegooide kippen hebben nog een aantal goeie jaren gehad in de kippenren in ons stadstuintje. Regelmatig zal ik op deze plek een dier voorstellen dat graag een nieuw baasje zou krijgen.
 
Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dieren die in dezelfde situatie zitten, en die je misschien meer aanspreken.
Kom maar eens langs in het gangetje, misschien zit je nieuwe knuffeldier er wel bij!
Maar pas op: bezint eer gij begint!
 
P.S. Er zijn ook (tweedehands) hokken en kooien te koop.
P.S.2 We vragen een vergoeding wanneer je een dier komt afhalen.
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl